Intervju med Almin Masic

Almin Masic skrev tidigare denna månaden på för ytterligare en säsong med ÖSK. Nu är han uttagen till Matija Dulvat och Lars Ternströms första trupp i Uddevalla. Vi tog oss ett snack med talangen som sedan tidigare har 10 U17-landskamper och ett mål i fotbollen på sin meritlista.

Almin, förlängning med ÖSK och uttagen till landslaget, hur känns det?
– Jodå det känns bra! Förlängningen med ÖSK kändes naturlig, det var ingen tvekan, när de frågade så ville jag skriva på. Landslagsuttagningen däremot blev jag riktigt chockad över. När landslagstränaren (Lasse Ternström) ringde så blev jag sjukt förvånad över att de frågade om jag var intresserad, jag trodde det var ett skämt först!

Vad tyckte du om förra säsongen?
– Jag kom in rätt sent i säsongen när ÖSK gjorde tränarbytet. Victor Huerta såg mig spela med mina grabbar och tyckte jag skulle komma ner en träning och visa upp mig. Jag kom ner och visade upp mig. Dagen efter ringde han och frågade om jag ville vara med mot Söder borta, så det var bara att ta på sig tröjan och spela!

Vad har du för mål nästa säsong?
– Mitt mål med säsongen är att vara med så mycket som möjligt att kriga för laget i både offensivt och defensivt. Jag vill bidra med många mål och assist eftersom jag vill bli en poängspelare.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Först och främst en hårt arbetande spelare som gillar att utmana en mot en och använda min fart.

Varför spelar du futsal?
– För att jag tycker de e sjukt kul att spela futsal och framför allt att man hela tiden får göra grejer!

Du är ung men har redan varit utomlands, spelat i SFL och nu uttagen till futsallandslaget. Hur ser din framtid ut?
– Ja det stämmer bra. En sak är säker, när futsalsäsongen drar igång är det mitt enda fokus. Hur min framtid ser ut med fotbollen kan jag inte spekulera i, det har jag andra som sköter! Jag tycker om futsal så vi får se hur de blir.

Mikko Seppälä beskriver debutanten såhär:

”ALMINS SPELAREGENSKAPER ÄR SOM GJORDA FÖR EN FUTSALSPELARE.” – Mikko Seppälä

– Man skulle aldrig tro att han endast var 17 år förra säsongen, så kloka saker gör han på planen. Bra att han får chansen och se hur bästa svenska tränaren jobbar. Jag är alldeles säker att han kommer att ha mycket nytta av lägret under Matijas och Lasses ledning. Almin är en talang som kan visa vägen för andra unga spelare, hur man kan få representera Sverige i futsal.

–  Almins kondition gör att han sällan förlorar en mot en-situationer. Han orkar hänga efter motståndare som redan har gått förbi en gång. Därför är det svårt att spela mot han. Det finns många saker man måste jobba med, men vi måste komma ihåg hur ung han är. Almin är Sveriges svar på Miika Hosio.

Stort lycka till Almin, vi ser fram emot många mål och assist från dig, för både ÖSK Futsal och landslaget.

Kommentera