Intervju med Assisterande tränaren Mikael Bjälkefors

Igår kväll hade samtliga ledare i ÖSK Futsal en sittning där man gick igenom läget inför säsongen och Nordic Champions Cup. Vi passade på att ställa några frågor till assisterande tränaren Mikael Bjälkefors.

Micke ni har nu haft en kväll med samtliga ledare, vad tycker du om kvällen?
– Vi har gått igenom upplägget inför Nordic Champions Cup och SFL säsongen, känns strukturerat och professionellt. Vi gick även igenom vad som förväntas av oss ledare under säsongen. Jag och Kristofer kommer in i en grym ledartrojka.

Sportchefen David har nyss gått igenom säsongens trupp vilka som är en del av ÖSK Futsal och vilka som är tillgängliga till Nordiska, en kommentar?
– En härlig och spännande trupp presenterades, även om den är långt ifrån fastställd då vi spikar truppen i mitten av september. Det finns mycket futsal kompetens här och det blir en hedersam uppgift att jobba med truppen ihop med Leffe och övriga i teamet. Under Nordic Champions Cup är tyvärr inte samtliga tillgängliga av olika anledningar, men det här ger dem som är med och spelar en chans att visa att det är tuff konkurrens om platserna i år. Vi kommer åka med spännande namn och visa att vi är ett namn i Sverige att räkna med.

Vi har bytt namn till ÖSK, vad kommer de att få för inverkan på verksamheten?
– Det kommer bli mer professionellt och mer hype av hela organisationen och det kommer lyfta futsalen som helheten i hela Örebro. Vi kommer växa på samtliga plan!

Hur kommer spelarna ta det nu när dem kommer bära ÖSK märket på bröstet?
– Dem måste ta det på ett helt annat sätt än de gjorde under förra säsongen. Allt är mycket mer professionellt och klubben växer som organisation.

Nu när vi åker till Göteborg och spelar Nordic Champions Cup och ställs mot norska och danska mästarna, vad kan vi förvänta oss av ÖSK Futsal?
– Att vi spelar efter vår plan och att vi kan visa Sverige att vi är i framkant av svensk futsal. Där vi kommer få en grym erfarenhet och där vi ska visa att vi hör hemma här.

Vad kan vi förvänta oss i resultatmässigt, utmana om segern?
– Absolut vi åker dit för att utmana om titeln inget snack!

Ni kommer träna tre gånger nu i veckan som kommer inför mästerskapen, vad kan vi se för träningar?
– Vi kommer ha väldigt blandat och vi kommer jobba med futsal som helhet, hitta golvet och fajten. Vi kommer även jobba med lite grunder för att hitta in oss igen men även jobba med en hel del spel.

Kommer ni ha öppna träningar nu i veckan för supportrar och åskådare?
– Ja det kommer vi ha alla är varmt välkomna ner och kika. Bra och rolig uppladdning på måndag inför ÖSK-Malmö i Allsvenskan.

Träningstider
Måndag 17:00-18:30
Tisdag 19:00-20:30
Onsdag 18:15-19:45