Grundandet och de första åren

En sen kväll i mars satt ett kompisgäng och funderade på var de skulle spela futsal den kommande säsongen. Då inget självklart alternativ kom upp bestämde man sig för att köra i egen regi. Under kvällen tog man även fram förslag på olika namn på föreningen och det som valdes var Spartak Örebro FC. Kompisgänget den kvällen bestod av Johan Ivhall, Maikel Eshak, Robin Eriksson och Christer Haglund. Den 21 maj 2011 godkändes föreningen av Svenska Fotbollsförbundet.

Under de första två åren ägnade man sig endast åt att spela matcher och ett antal cuper på olika orter.

SFL

Första säsongen i SFL (2014/15) var man nederlagstippade men man lyckades genom bra spel knipa en andraplats i den norra divisionen. I SM-slutspelet dit de två bästa lagen går från de tå serierna lyckades man dock inte ta någon seger vilket innebar att man ändå kunde åka hem som Sveriges fjärde bästa lag i futsal.

Den andra säsongen (2015/16) var man inte längre det nederlagstippade laget man varit säsongen innan. man fick även en bra start på säsongen och efter 10 omgångar var man i ledning i den norra divisionen. Tyvärr förlorade man några viktiga matcher i slutet av säsongen vilket innebar att Falcao FC kunde passera och ta hem segern. Det tyngsta var dock att man förlorade båda derbyna mot lokalrivalen Örebro FC. Genom sin andraplats kvalificerade man sig även detta år till SM-slutspelet.

SM-slutspelet i Uddevalla var en publiksuccé med bra futsal på planen från alla lagen. Tyvärr visade sig Spartak fortfarande ett nummer för litet när Sveriges bästa futsal lag skulle utses. Man fick även denna säsong åka hem med en bitter fjärdeplats, dock även med en känsla av att man närmat sig de andra lagen.

ÖSK Futsal

Den första kontakten togs mellan Spartak Örebro och ÖSK Alliansen under juni 2015, efter flera positiva möten parterna emellan beslutades på ÖSK Alliansens årsmöte den 31 mars 2016 att Spartak Örebro FC var välkomna in i ÖSK familjen. Helt klart blev det en vecka senare på Spartaks årsmöte den 7 april 2016.

Historien i siffror

Antal SM-medaljer