ÖSK Futsal tackar alla – för den här säsongen

ÖSK Futsal är utslagna ur SFL.
Det efter två raka förluster av modell större i kvartsfinalen mot de regerande mästarna IFK Uddevalla.
ÖSK Futsal vill rikta ett stort tack till alla partners, publik, motståndare, spelare, ledare, och till alla som på något sätt under den här säsongen korsat våra vägar.

Söndagen 11 februari, dagen då ÖSK Futsal är utslagna ur SFL säsongen 2017/2018. Efter en tredjeplats i SFL Norra så ställdes man mot de regerande mästarna IFK Uddevalla i en kvartsfinal, något som blev på tok för tufft. IFK Uddevalla vann både borta- och hemmamötet med stora siffror, och tog sig vidare med totalt 14-3, siffror som så klart inte går att snacka bort.
Efter förlust 1-7 i första mötet hemma i idrottshuset var ÖSK:s enda chans att gå på offensiv under söndagen i  Bohuslän, men när Uddevalla gjorde 2-1 en bit in i första halvlek så kändes det som att bägge lagen visste att matchen var avgjord, och resterande del blev en ren formalia.
Känslorna är blandade.

Målen fick justeras
Inför säsongen ska ÖSK Futsal inte sticka under stol med att vi hade mål, mål att gå långt, mål att spela en SM-final. Men, efter en väldigt, väldigt svag inledning på säsongen med två poäng på fem matcher och en sistaplats i tabellen, har de målen under vägen fått ändras. Fredrik ”Honken” Holmquist kom in och fick tillsammans med Victor Huerta och Jacob Nilsson i uppdrag att klara kontraktet, det var huvudfokus. Sex raka segrar senare så var även en slutspelsplats ett faktum, men det hade kostat lite på vägen. ÖSK hade fått gå efter melodin match för match, det samt att ett par nyckelspelare försvann lagom till slutspelet, gjorde att ÖSK Futsal inte hade något att sätta emot de regerande mästarna.

Är en god bit på väg
Men nu blickar vi framåt, från och med nästa SFL-säsong så slås den Norra och Södra serien samman till en serie, och ÖSK känner att vi redan nu är en god bit på väg, mot nästa säsong. ÖSK gläds också med seriekonkurrenterna ÖFC, Nacka Juniors samt Djurgårdens IF som i och med deras kvartsfinalvinster ser till att tre av de fyra semifinal-lagen representeras av lag från den Norra serien.

Slutord: tack alla ni, partners, publik, funktionärer, spelare, ledare, och alla ni som på något vis korsat våra vägar under säsongen, TACK, och på återseende.