ÖSK tog femte raka – inför rekordpublik!

ÖSK tog sin femte raka seger.
Det när laget för första gången vann ett derby mot ÖFC.
Segersiffrorna skrevs till 5-2.
– Vi är inne i en jättebra trend just nu, men vi är ödmjuka och jobbar stenhårt hela tiden, och tar match för match, säger ÖSK:s tränare Fredrik ”Honken” Holmquist.

Inför ett mycket välfyllt idrottshus i Örebro så tog Örebro SK Futsal emot lokalrivalen Örebro Futsal Club under tisdagskvällen. 1 621 personer hade letat sig till idrottshuset, rekord för futsal i Örebro.

Publiken fick se ÖSK dra det längsta strået i matchen då segersiffrorna skrevs till 5-2, ÖSK:s första seger i ett derby mot ÖFC. Senast ÖFC fick se sig slagna i ett derby var 10 december 2014, då gick ÖSK Futsal under namnet Spartak Örebro.
I och med segern i derbyt tog ÖSK sin femte raka seger och ÖSK är alltjämt obesegrade under ledning av Fredrik ”Honken” Holmquist. Fem matcher har inneburit fem segrar, och en målskillnad på 35-14.
– Vi är inne i en jättebra trend just nu, och vi mår som grupp väldigt bra. Men vi är ödmjuka och jobbar stenhårt hela tiden, och tar match för match.
ÖSK gick i och med derbysegern upp på en andraplats i tabellen, en andraplats som under onsdagskvällen blev en tredjeplats då Djurgårdens IF slog Hammarby FF i Stockholmsderbyt. De fyra främst placerade lagen tar sig till slutspel.
– Men det är fortfarande att säkra kontraktet som gäller för oss, ingenting annat. Det var den uppgiften jag fick när jag tog över, och det är fortsatt det som gäller, säger ”Honken”.

ÖSK vill rikta ett stort, stort, stort tack till alla de 1 621 personer som letade sig ner till idrottshuset, och gjorde denna futsalfest möjlig.

Örebro SK Futsal – Örebro Futsal Club 5-1 (1-1)
0-1 ÖFC
1-1 Hussein Fawaz (Anel Coralic)
2-1 Dana Kuhi
3-1 Simon Blomkvist (Almin Masic)
4-1 Sebastian Sallanto (Simon Johansson)
5-1 Anel Coralic (Almin Masic)
5-2 ÖFC