Ahmed Fawaz klar för säsongen 2017/18

För två veckor sedan presenterades Hussein Fawaz för Örebro SK. Nu är lillebror Ahmad Fawaz, 29, klar för klubben.

– En väldigt smart futsalspelare, säger ordförande Johan Ivhall.

Senast de spelade ihop så vann de futsalturneringar på löpande band i mellan-Sverige, med AIF-cupen i idrottshuset som kronan på verket. I år kommer bröderna Fawaz att återförenas på futsalplanen – i Örebro SK och SFL. 29-årige Ahmad Fawaz skrev i dagarna på för klubben.

Ahmad Fawaz kommer senast från en sejour i Vivalla, men har tidigare representerat Örebro Futsal Club. När storebror Hussein återvände till Sverige och drog på sig ÖSK-tröjan tvekade inte Ahmad att ge det en chans, till att ta upp futsalsatsningen igen.

– En väldigt smart futsalspelare med fina fötter och bra tillslag. Det är ju ingen hemlighet att Ahmad och Hussein hittar varandra utan och innan på futsalplan och det ska bli kul att se de tillsammans i vår tröja under vintern, säger klubbens ordförande Johan Ivhall och fortsätter:

– Tränarstaben är mycket nöjda med vad de sett av Ahmad hittills, och vi som klubb är stolta över att även den yngre Fawaz valde att representera oss den här säsongen.

 

Från första träningen kunde man se att han hade förutsättningarna för att bli en bra futsalspelare. Om det finns sådana här oslipade diamanter i staden, är det SFL-lagens ansvar att hitta dem. Med hans kunskaper och taktiska sinne blev vi både bredare samt spetsigare. Jag är väldigt nöjd att vi kan kontraktera honom. // Tränare, Mikko Seppälä.

 

Ahmed Fawaz: ”Riktigt kul att få klart med lillebror Fawaz, är man insatt i Örebro-futsalen vet man mycket väl vem Ahmed är. Han kommer bli en injektion i vår trupp med sin energi och vinnarmentalitet. Han besitter fina kvaliteér och hans samspel med broder Hussein är nästintill telepatisk. Kan mycket väl bli ÖSK Futsal’s ”Gary Medel” en krigare som alltid ger allt. Ska bli spännande att få jobba tillsammans med honom”. // Tränare,  Victor Huerta.