Lagkaptenen förlänger med ÖSK Futsal

Du har skrivit på en förlängning på 1 år, känslan?
Känslan är riktigt bra! Det har i själva verket aldrig varit något snack om andra alternativ. Jag trivs i föreningen, både sportsligt och socialt. Dessutom väntar otroligt spännande tider.

Men det är såklart skönt att få saker och ting klart på ett tidigt stadie. Att få ett kvitto på att ”gubbkroppen” håller än och att mina kvalitéer som spelare fortfarande efterfrågas hos en så pass attraktiv klubb.

Du har ju varit med på hela resan i klubbens historia, vad kan du säga om denna resa?
Det har verkligen varit en resa. Att se tillbaka på var vi var år 2011 och var vi är nu är som två skilda världar. Allt har förändrats! Organisationen, träningar, arrangemang, material, spelare, professionalism och mitt egna perspektiv på sporten.

Men det mest fantastiska är att resan är långt ifrån över. Vi kan tydligt se att futsalen som sport utvecklas för varje år som går här i Sverige. Det börjar också tina fram en större acceptans hos de meriterade fotbollsklubbarna för futsal och det tror jag är nyckeln framåt.

Att vi som klubb dessutom ligger i framkant även här känns helt rätt i tiden.

Till denna säsongen får du dra på dig en vit ÖSK tröja, hur ser du på denna utveckling i klubben?
Skitkul! En utveckling jag gillar och som jag tror kommer göra stor skillnad på flera fronter. Organisationen får ett välkänt och positivt namn att bygga vidare på. ÖSK som klubb är ju stadens hjärta och alla från stan som gillar idrott har på något sätt en anknytning till föreningen.

Jag är helt säker på att både Sponsorer, Publik och vi spelare kommer lyfta genom denna anslutning. Sen vore det grymt om vi kunde få ner några starka Kubaner till matcherna. Är ju själv ett stort fan av just supportermiljön och det krävs inte mycket för att skapa tryck i en inomhushall. Det har vi inte minst sätt när IFK Göteborg skapade otrolig stämning förra året. Kan kubanerna utmana där kan det bli riktigt roligt!

Första matchen i ÖSK tröjan blir i Nordiska Mästerskapen, hur ser du på den tävlingen?
Som sagt, saker och ting utvecklas inom futsalen både i Sverige och i Norden. Det här arrangemanget är ett kvitto på det. För första gången får vi chansen att mäta oss med de ledande klubbarna från de nordiska grannländerna och göra upp om en mästartitel i futsal.

Tidpunkten är såklart inte den bästa ur synvinkeln att den kommer krocka med seriespelet inom fotbollen och risken finns att några av de ”bästa” lirarna från många lag kommer bli tvungna att tacka nej. Men, i takt med att sporten växer så kommer också detta att bli ett minne blott.

Finnarna har jag hört har heltidsproffs och därav kan vi nog räkna med starkt motstånd därifrån.

Hur tänker du på din futsalkarriär, siktar på Blågult?
Jag har alltid haft ett stort intresse för både inomhusfotboll och sedermera futsal. För mig har det inte funnits några konkreta tankar på landslag utan jag har spelat för att det är kul. Även om det såklart vore väldigt ärofullt och roligt att dra på sig den blågula dressen.

Rent spontant tycker jag inte att dem som spelar i landslaget är avsevärt mycket bättre än mig själv men däremot tror jag att jag behöver göra mer poäng än ifjol om det ska bära frukt. Men, det är såklart svårt att slå sig in i ett nybildat landslag.

Dels är det svårt för tränare och ledare att ha koll på alla oss lirare runtom i landet och det är ju först på senare år som landslaget formats och det finns såklart barnsjukdomar även där. Jag tror dem valt rätt väg i och med att dem försökt skapa en

Tydlig kontinuitet med delvis samma lag under kvalåret som gick. Det behövs för att saker och ting ska sätta sig. Vi får helt enkelt se om jag står på 25 gjorda baljor och lika många assist när året summeras. Då kanske jag börjar snegla åt det blågula hållet.

Kommentera