Tränartrio förlänger med ÖSK Futsal

Fredrik ”Honken” Holmquist, Jacob Nilsson och Victor Huerta förlänger med ÖSK Futsal.
Trion är klara för säsong 2018/19 i SFL.
– Det känns så klart jättebra, och en viktig pusselbit för oss, säger ÖSK:s sportchef Christoffer Wickman.

Fem omgångar in i SFL i fjol kom Fredrik ”Honken” Holmquist in som ny chefstränare i ÖSK Futsal, efter att laget efter endast två inspelade poäng på de fem första omgångarna låg sist i tabellen. Tillsammans med lagkaptenen Jacob Nilsson, som lämnade futsalplanen och tog plats vid sidan, samt Victor Huerta, som redan fanns i tränarstaben, bildade de ÖSK Futsals nya tränartrojka.

Succén lät inte vänta på sig, segrarna kom som på löpande band, och det dröjde hela åtta omgångar innan den nya konstellationen åkte på sin första förlust.

ÖSK Futsal slutade sedermera trea i SFL Norra som innebar en slutspelsplats, där det dessvärre tog stopp i kvartsfinalen mot svenska mästarna IFK Uddevalla.

Nu förlänger tränartrion med ÖSK Futsal – även för nästkommande säsong, säsong 2018/2019, då SFL blir en enda rak serie med 14 lag.

”Bygga något från grunden”

Fredrik ”Honken” Holmquist blir chefstränare i A-laget, och Jacob Nilsson blir tränare. Victor Huerta får en ny roll i ÖSK Futsal, då Huerta blir utvecklingschef.

– Även om det har varit klart några veckor nu, så känns det så klart jättebra. Att fortsätta med Honken, Jacke och Victor har varit vårt huvudspår hela tiden, och en stor pusselbit för kommande säsong är nu på plats, säger ÖSK:s sportchef Christoffer Wickman.

35-årige Fredrik ”Honken” Holmquist satt i fjol i ÖSK:s styrelse innan han tog plats på golvet, och vände ÖSK:s negativa trend.

– Det är klart man vill vara med från början, forma sitt eget lag, samt att få jobba vidare med Jacke och Victor är viktigt. Att få träna ett lag på högsta nivå är så klart kittlande, säger Fredrik Holmquist.

Jacob Nilsson, 30, som lämnade planen för tränarstaben i fjol, fortsätter låta futsalskorna stå på hyllan.

– Det ska bli kul att starta något och bygga något från grunden, och jag tror att det som är på gång inom ÖSK Futsal kommer bli någonting nytt, och något som förhoppningsvis kan bli ledande framåt, både i Örebro och Sverige.

ÖSK Futsal startar U-verksamhet

ÖSK Futsal kommer till den kommande säsongen att starta en U-verksamhet, där målet är att samla många av länets duktigaste futsalspelare, och bilda ett U17-lag, som bland annat kommer spela SM för 17-åringar. Victor Huerta får en ny roll i ÖSK Futsal, då han blir utvecklingschef inom föreningen.

– Jag kommer att ansvara för rekrytering av spelare och tränare till blivande U17-laget, och jag kommer vara länk mellan U17-laget och A-laget, där spelare i framtiden ska slussas in, säger Victor Huerta och fortsätter:
– Det här är ett steg i rätt riktning, att få igång en U-verksamhet, där vi kan fylla på underifrån. Det gör oss också större som klubb, och förhoppningsvis sprider vi futsalen i Örebro.
Victor Huerta kommer också fortsätta att arbeta tätt med Fredrik Holmquist och Jacob Nilsson.

”Vi har någonting stort på gång”

ÖSK:s sportchef Christoffer Wickman är så klart nöjd med nyheterna.

– Trots att det bara var en dryg månad sedan som SFL-säsongen tog slut så har vi kommit långt i förberedelserna, på många plan. Vi har sagt att vi nästkommande säsong ska ha en mindre och tajtare A-trupp på 15 spelare, och där är det inte många platser kvar att fylla. Att starta en U-verksamhet har vi inom föreningen jobbat mycket med, och det är verkligen rätt väg att gå, om vi tänker framtiden, säger Wickman och avslutar:
– Med Peter Johansson anställd på kansliet så händer det saker varje vecka, och vi har någonting stort på gång.