Joonas Poulamäki klar för säsongen 2017/18

Vi ÖSK Futsal kan i dag presentera den finske landslagsrutinerade målvakten Joonas Poulamäki. Joonas som är 30 har skrivit på kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen. Hans senaste klubbadress var finska Someron Voima Futsal i finska högsta ligan.

”Vi fick denna möjlighet då Joonas fick jobb här i Sverige och ingången till oss var naturlig via Mikko Seppälä. Vi har scoutat och kollat med personer i närheten av Finland och bara hört bra och positiva saker om honom. Vi är givetvis nöjda med denna signatur och ser det hela som ett stort steg i rätt riktning för det sportsliga och klubbens utveckling.” – Johan Ivhall (Ordförande)

”Joonas has a great character for a goalkeeper! He is a very dedicated, learn fast and he is very brave. He will be a good model for younger goalkeepers in Sweden.” – Dusan Matic (finska landslagets målvaktstränare)

”Joonas är en pålitlig målvakt. Vi har jobbat i många år tillsammans och nu när vi hade chansen att få honom hit var jag genast bakom idén. Han är en kvalitetsmålvakt som även har varit i finska landslaget. Hans erfarenhet kommer också hjälpa de andra målvakterna i truppen för han har tränat mycket under Dusan Matic, en av världens bästa målvaktstränaren. Att få spelare med bra taktiska kunskaper från ett land som är en bit före sverige är alltid en liten vinst, inte bara till ÖSK utan till hela sporten i landet.

Joonas kan spela som joker, han är bra på reaktioner och det som är viktigaste. Joonas är en vinnarskalle. Han vågar sätta krav inte bara åt sig själv utan också på oss i tränarstaben.” – Mikko Seppälä (Tränare)

Vi hälsar Joonas varmt välkommen till ÖSK Futsal och Örebro. Jonas kommer ha tröja nr 1.