Spelarförändringar i ÖSK – under uppehållet

Under landslagsuppehållet har det skett förändringar i ÖSK:s spelartrupp.
En har lämnat – och tre har tillkommit.
– Vi både spetsar till och breddar truppen, säger tränaren Fredrik ”Honken” Holmquist.

På fredag, 15 december, drar SFL-serien igång igen för ÖSK:s del efter landslagsuppehållet, och det har hänt en del i spelartruppen sedan senaste segermatchen hemma mot Falcao FC.
Angelo Vega, som inför säsongen värvades till ÖSK från IFK Uddevalla, har lämnat truppen och istället skrivit på för Skoftebyns IF, i den södra SFL-serien.
– Vega har sedan första dagen han kom hit spelat med öppna kort, och redan innan vi signade honom så var vi överens om att detta var ett test. Vega både bor och jobbar i Uddevalla och efter senaste matchen mot Falcao så hade vi en sittning med honom, där han förklarade att det inte fungerar att pendla till träning och match längre, han har tre barn hemma så det är klart att det inte är optimalt, säger sportchefen Christoffer Wickman och fortsätter:
– Givetvis tråkigt att tappa Vega, både som spelare och människa för han är fantastisk både på och utanför plan, men vi förstår Vegas situation till 100 procent och han har som sagt spelat med öppna kort hela tiden. Han är professionell i allt han gör och vi önskar honom stort lycka till i Skoftebyns IF, och för oss var det inget snack om att släppa honom dit, då han som sagt varit ärlig, rak och professionell mot oss hela tiden.
Vega ut ur truppen alltså, men istället har ÖSK Futsal tagit in tre nya spelare.

”Passar in perfekt”

Spelarna det handlar om är Alexander Florén, 25, från Rynninge IK, Fedja Jelecak, 29, från Örebro Syrianska och sedan gör David Eriksson, 31, comeback i ÖSK. Samtliga tre har tränat med klubben de senaste veckorna och är spelklara redan till fredagens bortamatch mot Djurgårdens IF.
– De här tre spelarna både spetsar till truppen och breddar den, och jag är jättenöjd med vad alla tre visat hittills. Efter tappet av Vega så bestämde vi oss snabbt för att vi behövde ha in en till libero i truppen, och där passar Florén in perfekt. Fedja är en stor och stark pivot med enormt mycket boll i sig, och David Eriksson är tillbaka i klubben och har representerat oss i SFL tidigare år, säger tränaren Fredrik ”Honken” Holmquist.