Nyförvärv fyra: David Johansson!

I flera år har ÖSK haft ögonen på David Johansson.
Nu är 24-åringen klar för klubben.
– En värvning med stor potential och rätt karaktär, säger tränaren Jacob Nilsson.

Med ett förflutet i både ÖSK, Karlslund, och i dag Nora BK, så är det en meriterad spelare som i dag presenteras som ÖSK:s fjärde nyförvärv.
Det handlar om 24-årige David Johansson, som tillsammans med nyförvärvet i målvakten Adam Friis, varit en stor bidragande orsak till Latorps IF:s framgångar på futsalplanen, med bland annat ett DM-guld från i vintras som kronan på verket.
David Johansson har jagats av ÖSK i flera år – och är nu klar för klubben.

”En väldigt duktig spelare”
Tränaren Jacob Nilsson, som spelar fotboll tillsammans med David i Nora BK, känner sitt nyförvärv väl.
– En värvning med stor potential och rätt karaktär. Det är en spelare vi har haft koll på under en tid och som vi vet skulle tillföra mycket kvalitet till vilket SFL-lag som helst, säger Jacob Nilsson och fortsätter:
– David är en väldigt skicklig spelare med bra spelsinne och en känslig högerfot. Han kommer vara användbar på flera positioner och dessutom otroligt laglojal.
Att man är en erkänt duktig fotbollsspelare på hög nivå betyder inte per automatik att man är en duktig futsalspelare, vilket det finns flera exempel på. Men i David Johansson har ÖSK hittat helt rätt, enligt Nilsson.
– Under fjolåret gjorde han stort avtryck i både DM och kvalet till division 1 med Latorps IF, och nu får han prova vingarna i SFL, och det ska bli väldigt spännande att följa hans framsteg under säsongen, säger Jacob Nilsson och avslutar:
– Det är inte helt lätt att bara plocka in duktiga fotbollsspelare från fotbollen och tro att det bara flyter på, det krävs en viss karaktär och vilja för att anpassa sig och dessutom ha kvaliteter individuellt som passar både sporten och laget. Där känns David helt, helt rätt.

”Har något spännande på gång”
David Johansson själv kommenterar övergången.
– ÖSK har varit intresserade i flera år och nu kändes det rätt. Intresset för futsal växer hela tiden och ÖSK har något spännande på gång och jag vill vara en del av det, säger David Johansson.

Varmt välkommen till ÖSK-familjen, David!

Presenterade ÖSK-truppen, hittills:
1. Simon Johansson
2. Anel Coralic
3. Amel Rastoder
4. Hussein Fawaz
5. Simon Blomkvist
6. Ahmad Fawaz
7. Adam Friis
8. Henrik Lara Rodriguez
9. Alen Rastoder
10. David Johansson
11. (Presenteras på måndag)